Om oss

Kennelnamnet Calmigos är en mix av vårt efternamn och det spanska ordet amigos (=vänner). Vi bedriver uppfödning i liten skala i hemmiljö. Vår första kull föddes i januari, 2007 och vår tanke är att föda upp 1-2 kullar per år. Vårt avelsmål är att föda upp sunda, rastypiska hundar med ett trevligt temperament. Vi följer SKK:s regler och vi tycker det är jätteviktigt att ha god kontakt med våra valpköpare både för att kunna stödja men också för att kunna utvärdera våra kullar noga. Vår familj består av Ulrika och Per och utflugna barnen Elina och Douglas. På gården som vi ägt sedan 2015 finns även andra djur som får, katter och höns. Hela familjen är mycket djur- och naturintresserade. Ulrika har gått hunduppfödarutbildning i SKK:s regi.

2022 köpte vi in två raskatter av den lockiga och allergivänliga rasen Laperm. Vi startar vårt katteri, och fick samma stamnamn godkänt som kennelnamnet: SE*Calmigos katteri. Info om våra katter och kattungar finns på Facebooksidan med detta namn.

Varför Perro de Agua Español?
Vi ville ha en ras som är mellanstor, arbetsvillig, lättlärd, pigg, glad och snäll. En hund som man lätt kan ta med sig i skog och mark där den klarar sig bra i all terräng och som inte fäller hår men inte heller kräver en massa pälsvård. Vi trodde inte att vår ”önskehund” fanns men av en slump hittade vi perron på Internet. Att rasen också är otroligt söt gjorde ju inte saken sämre! Sedan var det bara att läsa på, ringa uppfödare och åka på utställningar. 2004 fick vi möjlighet att köpa vår första perrovalp och nu kan vi bara säga att perron blev verkligen önskehunden som vi inte trodde fanns!

Varför Bichon Havanais?
Vi letade efter en lite mindre ras som kunde passa mer som sällskapshund. Samtidigt var det viktigt att även denna ras var allergivänlig pigg, och lättlärd. 2015 blev vi delägare av vår första Bichon Havanais och vi har blivit mycket förtjusta även i denna friska och glada ras.

Vill du köpa en Calmigosvalp?
När du köper valp hos oss kan du räkna med en nära kontakt med din uppfödare, speciellt under de första två åren. Vi tycker det är viktigt att hjälpa och stötta men även att noga utvärdera våra kullar. Vi tycker att man gör detta bäst genom att träffas ofta och/eller ha återkommande kontakt. Vi tycker att hälsa och mentalitet är viktigt inom våra raser, så vi vill att du höftledsröntgar din perro när den blir ca 1 år. För Bichon Havanais gäller patellaundersökning. Vi ser gärna att du även ögonlyser din hund lite senare. Allt detta görs för att vi ska kunna utvärdera och välja avelsdjur utifrån den information vi samlar in. Självklart följer vi SKK:s regler och rasklubbens rekommendationer

Detta ingår i valpköpet hos oss
Registrering och stamtavla hos SKK
Återköpsrätt enligt SKK:s avtal
Valpkullsförsäkring mot dolda fel 3 år
Ett års medlemskap i rasklubben
Veterinärbesiktning, avmaskning och vaccination
Startpaket med mat
Häfte med fakta om rasen, skötselråd och tips
Filt, leksak, halsband och koppel
Livslång stöttning från uppfödaren 🙂

Kontakt
Ulrika & Per Calmegård
Hjälmaresund Lövåsen
643 96 JULITA
070-514 46 79, 070-202 93 02
calmegard@hotmail.com